Pieredzes apmaiņas pasākums Nr. 2, Matīšu pagastā un Mazsalacā

22/apr/2024

2024. gada 19. aprīlī norisinājās otrais pieredzes apmaiņas pasākums, kurā piedalījās vairāk kā 20 vietējie pārtikas ražotāji un pārstrādātāji, lai turpinātu iepazīt uzņēmējus - vietējos pārtikas ražotājus un pārstrādātājus SIA “Cietais rieksts”, SIA “Terūna” un SIA “Ēdiendaris”.

Lai stiprinātu pārtikas ražotāju un pārstrādātāju interesi par dažādām sadarbības formām un kooperāciju, biedrības - Vidzemes lauku partnerība “Brasla”, Cēsu rajona lauku partnerība un No Salacas līdz Rūjai īstenos vairākus pieredzes apmaiņas pasākumus, tādējādi mainot priekšstatus par sadarbības iespējām, to daudzveidību un vajadzību personīgajai un biznesa izaugsmei.

Ogu un augļu pārstrādes uzņēmums SIA “Cietais rieksts”, atrodas Matīšos, ir ģimenes uzņēmums, kurš augļkopības produktu pārstrādes nozarē darbojas kopš 2005. gada. Mērķis ir apgādāt klientus ar visaugstākās kvalitātes augļiem un ogām, galvenokārt saldētā veidā. Lai apmierinātu klientu augošās vēlmes un prasības, uzņēmums katru gadu paplašina savu sortimentu ar dažādām Latvijā pieejamām mājas un meža ogām, sēnēm un daudzām citām gardām un veselīgām dabas veltēm. Uzņēmums mērķtiecīgi attīsta savu ražošanas jaudu, piesaistot gan ES fondu, gan personīgos līdzekļus, uzturot augstus kvalitātes standartus saražotajai produkcijai, kuru pārdod gan Latvijā, gan eksportējot Eiropas tirgū. Uzņēmums veido ciešu sadarbību ar pārtikas audzētājiem, kas ir būtiska sortimenta nodrošināšanai, jo lielāko daļu pārstrādājamās produkcijas uzņēmums iepērk no vietējiem zemniekiem.

SIA “Terūna” ir gaļas pirmapstrādes un pārstrādes uzņēmums Matīšu pagastā, kas nodrošina pilna cikla ražošanu – sākot no lopu audzēšanas, kaušanas, produkcijas pārstrādes un realizēšanas tirgū. Uzņēmums veidots ar mērķi sniegt lopu kaušanas un kautķermeņa sadalīšanas pakalpojumus tuviem un tālākiem klientiem, kā ar pārstrādāt un realizēt tirdzniecības tīklos pašu uzņēmumā saražoto, izaudzēto lopkopības produkciju. Ražo galvenokārt bioloģisku produkciju, izmantojot mūsdienīgas tehnoloģijas, kā arī sen zināmas un pārbaudītas metodes desu, kupātu, burgeru un pelmeņu izgatavošanā. Uzņēmums pārsteidz ar savu neatlaidīgo darbu un attīstības vērienu, lai kļūtu par nozīmīgu dalībnieku liellopu gaļas audzēšanā un pārstrādē un veidotu spēcīgu kopienu, kas novērtē kvalitatīvu un vietējas izcelsmes bioloģiskus produktus. Uzņēmums piedalās arī Māju kafejnīcu dienās, kur gardēžiem piedāvā nobaudīt īstu burgeru, steiku un gaļas zupu.

Pieredzes apmaiņas otrajā daļā dalībnieki devās ciemos pie SIA “Ēdiendaris” dibinātājiem Danijas un Ērika, kuri vairākus gadus strādājuši profesionālajās virtuvēs gan Latvijā, gan ārvalstīs, lai novērtētu lauku potenciālu Mazsalacā, izveidojot ēdināšanas uzņēmumu Ēdiendaris (zināms kā Āža krogs), kur maltīšu pagatavošanai sadarbojas ar vietējiem pārtikas audzētājiem.

Vitas Brakovskas darbnīcā, dalībnieki turpināja pirmajā pieredzes apmaiņas pasākumā iesākto darbu, padziļināti izstrādājot biznesa procesa kartes, lai identificētu katra dalībnieka uzņēmumu izaicinājumus un “laika zagļus”, kas būtiski traucē izaugsmei un produktivitātei. Prezentējot individuālos izaicinājumus, dalībnieki, strādājot grupās, definēja arī konkrētas sadarbības aktivitātes, kuras veicot, iespējams uzlabot darba efektivitāti un uzņēmuma apgrozījumu.

Dalībnieki augstu novērtēja iespēju apskatīt un uzklausīt pieredzes stāstus, lai iedvesmotos, rastu jaunus risinājumus savām problēmām un iepazītu jaunus zemnieku kopienas pārstāvjus.

Nākamais pieredzes apmaiņas brauciens norisināsies 9. maijā Cēsu rajona lauku partnerībā, Skujenes pagastā, kur pulcēs dalībniekus no pirmajiem pieredzes apmaiņas pasākumiem, kā arī interesentus, kas vēlas veidot jaunas sadarbības.

Sīkākai informācijai:

Anda Briede, projekta koordinatore, tālr. +371 26107764, e-pasts andai.briedei@gmail.com.

Eiropas Savienības Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.-2020.gadam apakšpasākuma “Starpteritoriālā un starpvalstu sadarbība” projekts  “Ceļā uz Zaļo reģionu”  Nr. 23-00-A019.332-000007.


PĀRTIKAS RAŽOTĀJU CEĻA KARTE SADARBĪBAI

04/18/2024

Lauku teritoriju attīstībā, vides ilgtspējā un ekonomiskās izaugsmes veicināšanā būtiska loma ir pārtikai, kas tiek izaudzēta, pārstrādāta un patērēta uz vietas - ģimenē, skolās, bērnudārzos, slimnīcās, kafejnīcās un citur. Lai nodrošinātu vietējo pārtikas ražotāju konkurētspēju, ir jāattīsta kooperācija, jāstiprina zināšanas un pieredze jaunu sadarbības formu īstenošanai. Šī pārtikas ražotāju ceļa karte sniedz noderīgu informāciju par biedrību - Vidzemes lauku partnerības “Brasla”, Cēsu rajona lauku partnerība un “No Salacas līdz Rūjai” darbības teritorijās esošajiem vietējās pārtikas ražotājiem, dažādām sadarbības formām, kā arī noderīgu informāciju turpmākas sadarbības veidošanai.

Pārtikas ražotāju ceļa karte ŠEIT.

Pārtikas ražotāju ceļa karte sagatavota Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.-2020. gadam apakšpasākuma 19.3 “Starpteritoriālā un starpvalstu sadarbība”, projekta “Ceļā uz Zaļo reģionu” nr. 23-00A019.332-000007 ietvaros.

 

 

Analītisks pārskats par vietējiem augu izcelsmes primāro
pārtikas produktu ražotājiem un pārstrādātājiem

04/18/2024

Starpteritoriālā sadarbības projekta "Ceļā uz Zaļo reģionu" ietvaros, sadarbībā ar pētniecēm Lieni Klišāni, Agnesi Hauku, Maiju Ušču, veikts analītiskais pārskats par vietējiem augu izcelsmes primāro pārtikas produktu ražotājiem un pārstrādātājiem.

Analītiskā pārskata mērķis ir veikt uz datiem, anketām un intervijām balstītu analītisku pārskatu par biedrību Vidzemes lauku partnerība “Brasla”, “Cēsu rajona lauku partnerība” un “No Salacas līdz Rūjai” darbības teritorijās esošajiem vietējās pārtikas ražotājiem.

Lai sasniegtu šo mērķi analītiskajā pārskatā:

  • analizēta vietējo pārtikas ražotāju un pārstrādātāju līdzšinējā pieredze un nepieciešamība, kā arī vēlme un gatavība iesaistīties kooperācijā un citās sadarbības formās, kas saistītas ar saražotās produkcijas uzglabāšanu, loģistiku, pārdošanu un dalību Zaļajā publiskajā iepirkumā (ZPI);
  • veikta izpēte par vietējo pārtikas ražotāju un pārstrādātāju dalību kooperatīvos un citās sadarbības formās, kas saistās ar saražotās produkcijas uzglabāšanu, loģistiku, pārdošanu un dalību Zaļajā publiskajā iepirkumā (ZPI);
  • apkopoti dati par audzēto kultūraugu platībām un veikti aprēķini par saražotās pārtikas apjomiem un sadalījumu pa pārtikas grupām (iekļaujot svaigus dārzeņus, augļus, ogas, graudaugus un citus pārtikas produktus) izpētes reģionā;
  • apkopoti un analizēti dati par vietējiem pārtikas ražotājiem (atsevišķi izdalot pārtikas ražotājus un pārstrādātājus, bioloģiski sertificētās un integrētās lauksaimniecības prakses saimniecības, kā arī šo saimniecību atrašanās vietas un to juridisko formu);
  • sagatavoti ieteikumi un rekomendācijas turpmākai pārtikas nozares attīstībai reģionā.

Analītisko pārskatu lasīt ŠEIT.

Pielikums nr.1 "Kontroles institūcijās reģistrētie bioloģiskās lauksaimniecības uzņēmumi Vidzemes lauku partnerībā “Brasla”

Analītiskais pārskats ir veikts Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.-2020. gadam apakšpasākuma 19.3 “Starpteritoriālā un starpvalstu sadarbība”, projekta “Ceļā uz Zaļo reģionu” nr. 23-00A019.332-000007 ietvaros.


Pieredzes apmaiņas pasākums NR.2

15/apr/2024

Vidzemes lauku partnerība “Brasla” sadarbībā ar biedrībām - "Cēsu rajona lauku partnerība" un “No Salacas līdz Rūjai” sadarbības projekta "Ceļā uz zaļo reģionu" ietvaros, aicina vietējās zemnieku kopienas piedalīties pasākumā ''Pieredzes apmaiņa NR.2".

Sadarbība un kooperācija ir būtisks priekšnosacījums mūsu reģiona pārtikas produktu konkurētspējas palielināšanai un vietējās pārtikas pieejamības nodrošināšanai skolās, bērnudārzos, slimnīcās veikalos un mājsaimniecībās.

Pieredzes apmaiņas brauciens vērsts, lai iegūtu noderīgu informāciju par kooperatīvu darbību un kopīgi ieraudzītu daudzveidīgās sadarbības formas un jaunas iespējas.

Projekta mērķis ir stiprināt vietējo pārtikas ražotāju un pārstrādātāju darbību caur dažādām sadarbības formām un kooperāciju, lai veicinātu īso pārtikas piegāžu ķēžu attīstību, vietējo resursu izmantošanu bioekonomikas nozares stiprināšanā, sabiedrības veselības veicināšanā un vides ilgtspējas nodrošināšanā.

Norises laiks un vieta:

  • 2024. gada 19. aprīlī, plkst. 9:30-15:30;
  • Matīšu pagasts, Mazsalaca.

Dalībnieku skaits pasākumā ir ierobežots, iepriekšēja reģistrācija ir obligāta! Pasākumam aicināti pieteikties lauksaimnieki, primāro pārtikas produktu ražotāji, audzētāji un pārstrādātāji. Pieteikšanās ŠEIT.

Dalība pasākumā ir bezmaksas.
 
Sīkāka informācija: Projekta koordinatore Anda Briede, Cēsu rajona lauku partnerība e-pasts: andai.briedei@gmail.com, tālr.: 26107764.
 * Informējam, ka pasākuma laikā tiks fotografēts. Iegūtie foto materiāli tiks izmantoti publicitātes vajadzībām.

Pieredzes apmaiņas pasākums Siguldā

Vietējo pārtikas produktu ražotāju un pārstrādātāju kooperācijas stiprināšana projektā "Ceļā uz Zaļo reģionu". Pieredzes apmaiņas pasākums Nr. 1, Siguldā. Startpteritoriālo projektu realizē Vidzemes lauku partnerība "Brasla" sadarbībā ar biedrībām "Cēsu rajona lauku partnerība" un "No Salacas līdz Rūjai".

Lai stiprinātu pārtikas ražotāju un pārstrādātāju interesi par dažādām sadarbības formām un kooperāciju, biedrības Cēsu rajona lauku partnerība, Vidzemes lauku partnerība “Brasla” un “No Salacas līdz Rūjai” īstenos vairākus pieredzes apmaiņas pasākumus, tādējādi mainot priekšstatus par sadarbības iespējām, to daudzveidību un vajadzību personīgajai un biznesa izaugsmei.

2024.gada 20. martā norisinājās pirmais pieredzes apmaiņas pasākums Siguldā, kurā piedalījās vairāk kā 20 vietējie pārtikas ražotāji un pārstrādātāji, lai uzzinātu kooperatīva Ekoloģisks.lv darbības principus, līdzšinējo pieredzi, kļūdas un nākotnes plānus. Kooperatīva vadītājs Raitis Rodiņš dalībniekiem izrādīja jauno noliktavu Siguldā, kas kalpos kā stratēģisks punkts vietējo zemnieku produkcijas pieņemšanai, uzglabāšanai un tālākai izplatīšanai ēdināšanas uzņēmumiem, kafejnīcām un vietējiem mazumtirgotājiem. Lielākajai daļai pasākumu dalībnieku nav bijusi pieredze dalībai kooperatīvā, bet atzīst, ka sadarbība un ilgtermiņa uzticība ir būtisks priekšnosacījums, lai uzlabotu sava uzņēmuma konkurētspēju, saņemtu labākas cenas iepakojumam, izejvielām un sēklām, atvieglotu smago birokrātisko slogu vietējos iepirkumos u.c. Pasākuma laikā dalībnieki apmeklēja arī kooperatīva ekoloģisks.lv mazumtirdzniecības veikalu Siguldas tirgū un uzzināja dažādus tirgošanās mākslas noslēpumus un Raita pieredzi par patērētāju vēlmēm un vajadzībām.

Pieredzes apmaiņas otrajā daļā dalībniekiem tika mesti vairāki izaicinājumi darbam grupās, lai Vitas Brakovskas vadībā, praktiski noskaidrotu, kā dalībniekiem sokas ar sadarbību, prasmi klausīties un izteikt viedokli, lai kopīgi sasniegtu konkrētu mērķi. Pēc aktīva grupu darba, Vita stāstīja par sistēmiskās domāšanas un transformācijas procesiem biznesā un mūsos, daloties ar dažādiem interesantiem piemēriem par arhetipiem, kas ļauj labāk izprast sevi un savus klientus.

Viens no darba uzdevumiem bija biznesa resursu kartes izstrāde, kas dalībniekiem ļāva padomāt par saviem resursiem, klientu vajadzībām, laika zagļiem, administratīvajiem šķēršļiem, piegāžu ķēdēm, loģistiku u.c. būtiskiem jautājumiem, par kuriem daļa no dalībniekiem nemaz ikdienā nedomā. Kā būtiskus izaicinājumus sadarbības trūkumā dalībnieki min nespēju uzticēties jauniem partneriem, kvalitātes standartu atšķirības, vēlme pēc ātras peļņas, nevis ilgtermiņa sadarbības, neuzticība un kopīgu resursu izmantošanas neesamība gan loģistikā, gan klientu piesaistē.

Dalībnieki pieredzes apmaiņas pasākumu atzina par ļoti vērtīgu, jo iegūtā informācija vēlreiz atgādināja, ka mazas izmaiņas var radīt lielus rezultātus, lai arī sākotnēji tās var būt grūti ieraugāmas.

Nākamais pieredzes apmaiņas brauciens norisināsies 19. aprīlī biedrības “No Salacas līdz Rūjai” darbības teritorijā un pulcēs dalībniekus no pirmā pieredzes apmaiņas pasākuma, kā arī interesentus, kas vēlas veidot jaunas sadarbības.

Sīkākai informācijai:

Anda Briede, projekta koordinatore, tālr. +371 26107764, e-pasts andai.briedei@gmail.com.

Eiropas Savienības Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.-2020.gadam apakšpasākuma “Starpteritoriālā un starpvalstu sadarbība” projekts  “Ceļā uz Zaļo reģionu” Nr. 23-00-A019.332-000007.


Pasākums Siguldā "Pieredzes apmaiņa Nr.1"

04/mar/2024

Vidzemes lauku partnerība “Brasla” sadarbībā ar biedrībām -"Cēsu rajona lauku partnerība" un “No Salacas līdz Rūjai” sadarbības projekta "Ceļā uz zaļo reģionu" ietvaros, aicina vietējās zemnieku kopienas piedalīties pasākumā "PIEREZES APMAIŅA NR.1".

Projekta mērķis ir stiprināt vietējo pārtikas ražotāju un pārstrādātāju darbību caur dažādām sadarbības formām un kooperāciju, lai veicinātu īso pārtikas piegāžu ķēžu attīstību, vietējo resursu izmantošanu bioekonomikas nozares stiprināšanā, sabiedrības veselības veicināšanā un vides ilgtspējas nodrošināšanā.

Norises laiks un vieta:

  • 2024. gada 20. marts, plkst. 10:00 -15:00;
  • Sigulda.

Pasākuma programma:

  • 10:00 - 11:00 "Ekoloģisks.lv" kooperatīva apskate, pieredzes stāsti, Raitis Rodiņš;
  • 11:30 - 12:00 "Ekoloģisks.lv" mazumtirdzniecības veikala apskate Siguldas tirgū;
  • 12:10 - 12:30 SmartCoffeeRoastery pieredzes stāsts, kafija;
  • 12:30 - 12:40 Projekta "Ceļā uz Zaļo reģionu" aktivitātes, Anda Briede;
  • 12:40 - 13:10 Pusdienas "Radīts no vietējiem produktiem";
  • 13:10 - 15:00 Darbnīca "Transformācija sadarbībā un mūsos" ar Vitu Brakovsku (vairāk informācijas ŠEIT).
Dalībnieku skaits pasākumā ir ierobežots, iepriekšēja reģistrācija ir obligāta! Pasākumam aicināti pieteikties lauksaimnieki, primāro pārtikas produktu ražotāji, audzētāji un pārstrādātāji, kuri aizpildīja aptauju, kas tika veikta analītiska pārskata ietvaros.
Dalība pasākumā ir bezmaksas.
 
Sīkāka informācija: Projekta koordinatore Anda Briede, Cēsu rajona lauku partnerība e-pasts: andai.briedei@gmail.com, tālr.: 26107764.
 * Informējam, ka pasākuma laikā tiks fotografēts. Iegūtie foto materiāli tiks izmantoti publicitātes vajadzībām.
 

Aptauja lauksaimniekiem, primāro pārtikas produktu ražotājiem un pārstrādātājiem

17/jan/2024

Vidzemes lauku partnerība “Brasla” sadarbībā ar biedrībām -"Cēsu rajona lauku partnerība" un “No Salacas līdz Rūjai”, uzsākusi īstenot sadarbības projektu “Ceļā uz Zaļo reģionu” ( Nr. 23-00-A019.332-000007), lai veicinātu īso pārtikas ķēžu attīstību, vietējās pārtikas patēriņu, jaunu sadarbības formu veidošanos un uzņēmējdarbības attīstību laukos.

Projekta ietvaros Vidzemes lauku partnerība “Brasla”  aicina lauksaimniekus, primāro pārtikas produktu ražotājus, audzētājus un pārstrādātājus aizpildīt aptauju.

Aptauja tiek veikta analītiska pārskata ietvaros, lai noskaidrotu lauksaimnieku, primāro pārtikas produktu ražotāju un pārstrādātāju viedokli. Pārskats aptver biedrību Vidzemes lauku partnerība “Brasla”, Cēsu rajona lauku partnerības un “No Salacas līdz Rūjai” darbības teritorijas.  Aptaujas aizpildīšana aizņems aptuveni 5-10 minūtes.

Aptauju lūdzam aizpildīt līdz 2024. gada 20. janvārim. Aptauja ŠEIT.


Apstiprināts starpteritoriāls sadarbības projekts "Ceļā uz zaļo reģionu"

17/nov/2023

Vidzemes lauku partnerība “Brasla” sadarbībā ar biedrībām - "Cēsu rajona lauku partnerība", "No Salacas līdz Rūjai" uzsākusi īstenot sadarbības projektu “Ceļā uz Zaļo reģionu”, projekta Nr. 23-00-A019.332-000007, lai veicinātu īso pārtikas ķēžu attīstību, vietējās pārtikas patēriņu, jaunu sadarbības formu veidošanos un uzņēmējdarbības attīstību  laukos.

Projekta mērķis ir stiprināt vietējo pārtikas ražotāju un pārstrādātāju darbību caur dažādām sadarbības formām un kooperāciju, lai veicinātu īso pārtikas piegāžu ķēžu attīstību, vietējo resursu izmantošanu bioekonomikas nozares stiprināšanā, sabiedrības veselības veicināšanā un vides ilgtspējas nodrošināšanā.

Lauku teritoriju attīstībā, vides ilgtspējā un ekonomiskās izaugsmes veicināšanā būtiska loma ir pārtikai, kura tiek izaudzēta, pārstrādāta un patērēta uz vietas - savā ģimenē, skolās, bērnudārzos, slimnīcās, kafejnīcās u.c. Mēs vēlētos, lai pārtika no audzētāja līdz galdam tiek piegādāta par īsāko ceļu, samazinot kaitīgo ietekmi uz vidi, paaugstinot vietējās ekonomikas konkurētspēju un veicinot tīras pārtikas patēriņu mūsu ikdienā. Lai to nodrošinātu, mums jāstiprina vietējo pārtikas ražotāju sadarbība, zināšanu celšana un jaunu pieredžu apzināšana.

Projekta ietvaros paredzētas šādas aktivitātes:

  1. Apzināt VRG teritorijās esošos pārtikas ražotājus, veicot analītisku pārskatu par ražotajiem pārtikas produktiem, pārdošanas kanāliem, līdzšinējo sadarbības pieredzi, šķēršļiem un vēlmi iesaistīties jaunās sadarbības formās.
  2. Organizēt pieredzes apmaiņas braucienus projekta darbības teritorijā esošajiem pārtikas ražotājiem, lai sniegtu zināšanas par dažādām sadarbības formām, t.sk. kooperatīviem, kas nodrošina labākas konkurētspējas priekšrocības.
  3. Nodrošināt koučinga sesijas ieinteresētajiem pārtikas ražotājiem kā instrumentu, kas sniegs dalībniekiem padziļinātas zināšanas un spējas pamanīt savus domāšanas un uzvedības modeļus pārmaiņās, ieraudzītu iespējas un risinājumus.
  4. Izstrādāt informatīvas "Resursu ceļa kartes" vietējiem pārtikas ražotājiem un potenciālajiem pircējiem ar noderīgu informāciju par nozares aktualitātēm un vietējiem pārtikas ražotājiem.
  5. Konferences organizēšana par projekta rezultātiem, iesaistot politikas veidotājus, vietējos pārtikas ražotājus, pašvaldības, aktīvas organizācijas, lai saredzētu kopīgas sadarbības iespējas.

Projekta rezultāti ļaus labāk izprast esošo situāciju par Cēsu rajona lauku partnerības, Vidzemes lauku partnerības "Brasla" un No Salacas līdz Rūjai darbības teritorijās esošajiem pārtikas ražotājiem, ražošanas apjomiem un viņu vajadzībām, lai domātu par jaunām sadarbības formām.

Lai veicinātu vietējās pārtikas konkurētspēju un pieejamību, vietējiem pārtikas ražotājiem vajadzētu spēt īstenot šādas aktivitātes:

- Sadarboties kopīgai dalībai pārtikas produktu iepirkumos, tādējādi arī veicinot un atvieglojot Zaļā publiskā iepirkuma prasību izpildi;

- Attīstīt kooperāciju vietējas izcelsmes pārtikas produktu ražošanas un piegādes ķēdes veidošanai;

- Veidot dažādas sadarbības formas, piemēram, kopīgi loģistikas risinājumi (kopīgs transports, noliktava vai iekārtas) kvalitatīvu, vietēji ražotas pārtikas produktu piegādei pašvaldības iestāžu, mazumtirgotāju vai vietējo patērētāju vajadzībām.

Stiprinot vietējo pārtikas ražotāju zināšanas un pieredzi tiks radīti priekšnosacījumi vietējās zemnieku kopienas stiprināšanai ceļā uz jaunām sadarbības formām un kooperāciju.

Projekts tiek īstenots Latvijas Lauku attīstības programmas 2014. - 2020.gadam pasākuma: 19.3 "Starpteritoriālā un starpvalstu sadarbība" aktivitātes: 19.32 "Starpteritoriālā sadarbība" ietvaros.

Sīkākai informācijai par projektu un dalību aktivitātēs:

Anda Briede, projekta koordinatore,  tālr.+371 26107764, e-pasts andai.briedei@gmail.com