LAG Summer festivals, Biograd na Moru

LAG Summerfestival 2015 Vidzemes lauku partnerības„Brasla” dalībnieki no 26.-28.jūnijam piedalījās starptautiskāLEADER grupu festivālā „LAG Summerfestival”, kas norisinājās Horvātijas pilsētā Biogradna Moru. Festivāla mērķis radīt iespēju, VRG (vietējām rīcības grupām) prezentēt savu teritoriju, valsti, pozicionēt vietējo ražotāju, amatnieku produkciju, informēt par tūrisma iespējām.

Pasākuma laikā notika konference par LEADER programmas īstenošanu un stratēģiju izstrādi plānošanas periodam no 2014.-2020.gadam. Festivāla ietvarosnorisinājās vairākas savstarpējas diskusijas ar festivāla rīkotāju VRG „LAURA” un tās vadītāju  TihomirJakovinu, bija iespēja piedalīties viņa vadītajās darba grupās. Tika iepazīta  Horvātijas pieredze vietējo attīstības stratēģiju tapšanā un projektu pieteikumu sagatavošanā, kā arī ņemta dalība savstarpējās pieredzes apmaiņas diskusijās. Savstarpējā pieredzes apmaiņa ir pavērusi plašāku skatījumu par VRG darbību ES dalībvalstīs, nodrošinājusi iespēju savstarpējai pieredzes apmaiņai – diskusijas par ES dalībvalstīs uzkrāto pieredzi un tajā gūtajiem pozitīvajiem un negatīvajiem aspektiem, gan stratēģiju sagatavošanā, gan iedzīvotāju iesaistīšanā  un iedzīvotāju motivēšanā LEADER projektu pieteikumu ideju ģenerēšanā.

Divas dienas darbojās VRG, pašvaldību tūrisma centru,amatnieku, ģimenes uzņēmumu ražotās produkcijasizstāde- pārdošana. Ar VRG „Brasla” dalību izstādē tika nodrošināta informācija un atpazīstamība par teritorijā esošajiem mājražotājiem un biedrības darbību, kas radīja iespēju izdarīt secinājumus par mūsu vietējo amatnieku un mājražotāju produktu noieta iespējām ārvalstīs, kas būs noderīgi nosakot starptautiskās sadarbības virzienus. Vasaras festivāls – vērtējams, kā inovatīva pasākuma forma, pozitīvais - brīvā gaisotne, kas veicināja pieredzes apmaiņu un kontaktu veidošanu VRG starpā.