Ekspertu panelī 19. martā diskutēs par zaļo transformāciju lauku kopienās un uzņēmumos

Lai runātu par Eiropas klimata mērķiem un to ietekmi uz lauku iedzīvotājiem un sabiedrību kopumā, biedrība „Latvijas Lauku forums” 19. martā no plkst. 11.30 līdz 13.00 rīkos tiešsaistes diskusiju “Zaļā transformācija: no politikas mērķiem pie lauku kopienām un uzņēmējiem”, uzklausot dažādu jomas ekspertu viedokļus un diskusijā aicinot iesaistīties arī lauku kopienu aktīvos iedzīvotājus un citus interesentus.

Atbildot uz klimata pārmaiņām un zinātnes brīdinājumiem par to ietekmi uz planētu, Eiropa izvirzījusi mērķi kļūtu par pirmo klimatneitrālo pasaules daļu. Šis mērķis ietver Eiropas Savienību pārveidot par modernu, resursu ziņā efektīvu un konkurētspējīgu ekonomiku, kurā vēlākais 2050. gadā visas siltumnīcefekta gāzes tiek neitralizētas, ekonomikas izaugsme ir atsaistīta no resursu izmantošanas, novārtā nav atstāts neviens cilvēks un neviens reģions. Ko tas nozīmē Latvijas ciemiem un mazpilsētām, kopienām, mazajiem un vidējiem uzņēmumiem? Ko mēs varam darīt, lai Eiropas zaļais kurss rezonētu ikkatra ikdienas darbos un izvēlēs?

Lai kopīgi rastu atbildes uz aktuālajiem jautājumiem, ekspertu panelī viedokļus izteiks Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā ekonomikas padomnieks Mārtiņš Zemītis, Vides un reģionālās attīstības ministrijas Klimata pārmaiņu departamenta direktora p.i. Raimonds Kašs, Ārvalstu investoru padomes Latvijā Zaļās ekonomikas attīstības darba grupas vadītāja Dace Cīrule un biedrības “Zaļā brīvība” projektu vadītāja Lilija Apine.

Interesenti, kuri vēlas tiešā veidā piedalīties pasākumā, izsakot viedokli un jautājumus Zoom platformā, aicināti pieteikties šeit: https://ej.uz/1603ZT Citi klausītāji gaidīti pasākuma tiešraidē Latvijas Lauku foruma Facebook lapā: https://fb.me/e/4GDPt7t0X.

Kontaktinformācija
Artis Krists Mednis, Latvijas Lauku forums
Tālruņa numurs: +371 25634051
E-pasta adrese: artis.mednis@laukuforums.lv

Latvijas Lauku forums ir nacionāla mēroga organizācija, kas apvieno ap 80 biedru organizācijas. LLF misija ir veicināt Latvijas lauku līdzsvarotu attīstību, lai Latvijas lauki kļūtu par vietu, kur dzīvo apmierināti cilvēki, kuri savā dzīves vietā spēj realizēt ekonomiskās un sociālās vajadzības. Vairāk: laukuforums.lv.