Atpazīstamības zīme “VIEDAIS CIEMS 2024”

Biedrība “Latvijas Lauku forums” jau ceturto gadu aicina Latvijas ciemus un kopienas dalīties to vieduma atslēgās, piesakoties atpazīstamības zīmei “VIEDAIS CIEMS 2024”.

“Viedie ciemi” ir kopienas lauku apvidos, kas pašas veido un pielieto jaunus risinājumus, lai nodrošinātu ciemu dzīvotspēju. Atbildot uz aktuālajiem izaicinājumiem, ciemi balstās vietējos resursos, izmanto savas stiprās puses un iespējas. Lai uzlabotu savus ekonomiskos, sociālos un/vai vides apstākļus viedais ciems īsteno līdzdalības pieeju, ievieš tehnoloģiskas un organizatoriskas inovācijas, veido sadarbību un ir aktīvs partneris citām kopienām un pašvaldībām.

Iniciatīva tiek īstenota ar mērķi atzīt un atbalstīt Latvijas lauku kopienu labās prakses ceļā uz viedumu, daudzinot iedzīvotāju centienus veidot aktīvāku, iesaistošāku kopienas dzīvi un inovatīvus risinājumus esošajiem izaicinājumiem. Pretendēt uz atpazīstamības zīmi “VIEDAIS CIEMS 2024” ir aicināta ikviena Latvijas lauku aktīvā kopiena un ciems, līdz 2024. gada 28. martam (ieskaitot) aizpildot pieteikumu šajā saitē: ej.uz/VIEDAISCIEMS2024

Atpazīstamības zīmes “VIEDAIS CIEMS 2024″ piešķiršanas kārtība pieejama ŠEIT.

Aicinām ikvienu ar to iepazīties, pirms aizpildiet anketu.

Lai būtu iespēja ērtāk sagatavoties pieteikuma aizpildīšanai, ir pieejama jautājumu paraugs. To variet lejupielādēt ŠEIT.

Iniciatīva Atpazīstamības zīme “VIEDAIS CIEMS 2024” tiek īstenota ar Sabiedrības integrācijas fonda finansiālu atbalstu no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par informācijas saturu atbild biedrība “Latvijas Lauku forums”.

# NVOF2023 #NVOfonds2023 #SIF_NVOFonds #Viedie ciemi ##VIEDIECIEMI2024 

 

https://laukuforums.lv/wp-content/uploads/2024/03/Logo-kopa.jpg