Aizvadīts seminārs par Facebook/Instagram lietošanu

"Vidzemes lauku partnerība "Brasla" sadarbībā ar Cēsu Digitālo centru 10. maijā aicināja uzņēmējus, mājražotājus un citus interesentus uz izglītojošu semināru "Pamatprincipi un padomi satura veidošanai Facebook/Instagram".

Sociālie tīkli ir vide, kura attīstās un mainās daudz straujāk, nekā dažbrīd spējam izsekot līdzi. Tiek radītas jaunas aplikācijas, platformas, funkcijas, iespējas un trendi, kas sniedz vēl plašākas lietošanas iespējas ne tikai to lietotājiem un satura veidotājiem, bet arī uzņēmumiem. Lai izprastu to, kā sociālie tīkli šobrīd var palīdzēt uzņēmumiem, to mārketinga aktivitāšu veidošanā un jaunu klientu piesaistīšanā 10. maijā tika aizvadīts seminārs par pamatprincipiem un padomiem satura veidošanā Facebook/Instagram. Izglītojošā seminārā piedalījās divpadsmit interesenti. Edītes Mežciemas vadītajā, trīs stundu garajā seminārā tika apskatītas dažādas tēmas, lai potenciālie klienti ātri, baudāmi, efektīvi pamanītu sev vēlamo preci vai pakalpojumu Facebook un Instagram. Kā uzsvēra pasniedzēja, video formāts šobrīd piedzīvo savu uzvaras gājienu. Tas kļūst arvien saistošāks un lietotājiem draudzīgāks. Lai arī bildes vēl joprojām ir ļoti populāras, video ir formāts, kas veicina lielāku auditorijas iesaisti, jo tas ir kustīgs, dinamisks un ar to var nodot vairāk informācijas, nekā ar bildi. Tādēļ lielākie sociālie tīkli– Instagram un Facebook – arvien vairāk savus algoritmus pielāgo tā, lai lietotāji biežāk redzētu video nevis bildes.

Dalībnieki atzina, ka lieto gan Facebook, gan Instagram, bet seminārā uzzināja kā veiksmīgāk izveidot saturu, lai ilgtermiņā sasniegtu 90 procentu klientu, ka biznesa attīstībai nozīmīgs ir Facebook un Instagram biznesa profils un labprāt pilnveidotu zināšanas Facebook/Instagram lietošanā.

Paldies Cēsu Digitālajam centram un pasniedzējai Edītei Mežciemai par vērtīgo semināru.