LEADER 30 gadu kampaņa

Šogad LEADER pieejai Eiropā svin 30 gadus!

LEADER 30 gadu kampaņas ietvaros, vēlamies pastāstīt par mūsu puses aktīvo darītāju veiksmes stāstiem, kas īstenoti ar LEADER atbalstu. Vidzemes lauku partnerības "Brasla" darbības laikā ir īstenotas ļoti daudzas aktīvo darītāju ieceres, bet izcelsim un pastāstīsim par trīs uzņēmumu realizētiem projektiem:

1. SIA Balansa dēlis realizējis projektu "Balansa dēļu ražošanas optimizācija", kura ietvaros iegādājies kopējošo koka virpu un skaidu nosūcēju, lai uzlabotu projekta kvalitāti un nodrošinātu atbilstošu darba vidi. Uzņēmums ražo balansa dēļus no augstākās kvalitātes materiāliem, kas nodrošina līdzsvara, stājas un koordinācijas attīstīšanu. Tos var izmantot ne tikai kā vērtīgu palīgu treniņos, bet arī kā atraktīvu brīvā laika pavadīšanas veidu, turklāt tas ir piemērots ne tikai pieredzējušajiem sportistiem, maziem bērniem, bet arī ikvienam interesentam, kurš vēlas aktīvi pavadīt savu brīvo laiku un trenēt līdzsvaru. Uzņēmums piedāvā balansa dēļus ar jau gataviem dizainiem un ar iespēju izveidot savu individuālo dizainu;

2. SIA "Kokļu mežs" realizējis projektu "SIA "Kokļu mežs" darbības attīstība - tradicionālās kokles spēles apmācības pakalpojuma pilnveidošana - piedāvājuma paplašināšana un sagatavošana eksportam", kura ietvaros iegādājies 80 kokles un izveidojis datorprogrammu, piedāvājot apgūt kokļu spēles apmācību klātienes un neklātienes nodarbībās. Pateicoties izveidotajai datorprogrammai, kokles spēli iespējams apgūt jebkurā pasaules vietā un sev ērtākajā laikā. SIA "Kokļu mežs" misija ir veicināt etnogrāfiskās koklēšanas tradīcijas saglabāšanu un attīstību;

3. SIA BŪSI VESELS realizējis projektu "Dzīvība un skaistums!", kura ietvaros ir radīta estētiska, droša, labvēlīga vide mājdzīvnieku turētājiem, lai tie varētu saņemt kvalitatīvu, profesionālu veterināro pakalpojumu gan dzīvnieku ārstēšanā un profilaksē, gan mājdzīvnieku sakopšanā un pucēšanā, t.i., mazgāšana, frizēšana. Īstenojot projektu "Attīstība darbībā", uzņēmums turpina uzlabot un dažādot veterināros pakalpojumus, kā arī nodrošina cilvēkiem iespēju saņemt kvalitatīvu suņu terapijas pakalpojumu. Projekti ir unikāli ne tikai ar pakalpojumu daudzveidību, bet arī ar to, ka uzņēmējam pietiek uzņēmības un drosmes savus projektus realizēt pierobežā, kur iedzīvotāju skaits ir samērā mazs.

Ja Tevi ieinteresēja šie projekti, aicinām plašāk ar šiem un daudziem citiem Vidzemes lauku partnerības "Brasla" teritorijā realizētiem LEADER projektiem iepazīties, noskatoties raidījuma cikla "Braslas stāsti" sērijas, kas atrodamas mājaslapā www.brasla.lv sadaļā "Video".

Foto: uzņēmumu privātais arhīvs